Matematik

Ligning (Haster)

27. februar 2016 af sc1997 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej studieportral

står med en opgave jeg ikke rigtig kan løse. 

jeg skal finde forskriften på denne funktion, jeg har vedhæftet den nederst.

tak for jeres tid.

Vedhæftet fil: ligning.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2016 af StoreNord

En ret linje er grafen for en funktion med den generelle forskrift   

De kan aflæse at når x vokser fra 1, vokser y 3. Det giver en hældning på

a=\frac{3}{1}=3

Du kan også se at grafens skæring med y-aksen er i b=-2.

Nu skulle du kunne opskrive  f(x) = ax + b    med de rigtige tal.        :)


Svar #2
27. februar 2016 af sc1997 (Slettet)

Så det er y= 3x+-2

tusind tak for din hurtig hjælp. : )


Skriv et svar til: Ligning (Haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.