Matematik

Opstilling af ligningssystem

28. februar 2016 af Budsmoke - Niveau: A-niveau

Hej allesamen.

Jeg har brug for hjælp til en opgave.

Jeg skal opstille et ligningssystem men er i tvivl om det er gjort korrekt..

Jeg er kommet frem til:

Havregryn = x       Kaffe = y

27x-18=3y

4x=y+31

opgaven er vedlagt som fil.


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2016 af mette48 (Slettet)

27 kg havregryn koster 18 kr mindre end 3 kg kaffe

Da dhavregrynene koster mindst, skal der lægges noget til prisen for havregryn for at få prisen for kaffe så

27 x +18 = 3y

se selv på den anden ligning igen
 


Svar #2
28. februar 2016 af Budsmoke

Øv, så skal jeg også til at ændre fortegn i den anden ligning, ikke sandt??


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2016 af mette48 (Slettet)

Nemlig.

Ikke noget med øv her!Glæd dig over at du selv fandt ud af det


Svar #5
28. februar 2016 af Budsmoke

#4

Det gør jeg også :)

Hader bare at skal lave ting om, fordi jeg ikke gør det ordenligt første gang.


Skriv et svar til: Opstilling af ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.