Matematik

Opgaver med vektorer

29. februar 2016 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe  mig med, hvordan man regner de vedhæftede opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2016 af VandalS

1: Find \vec{GP} og beregn den Euklidiske norm af denne.

2: En normalvektor for \alpha kan findes ved \vec{GP} \times \vec{GQ}. Benyt denne til at opstille en ligning for planen.

3: Find vinklen mellem normalvektoren for \alpha og normalvektoren for xy-planen. 

4: Find en ligning for planen ud fra f.eks. normalvektoren \vec{AB} \times \vec{AC}. Benyt at m = G + t \cdot \vec{GP} og sæt koordinatsættet for de to ting lig hinanden for at finde den værdi t hvor de skærer hinanden. Brug denne til at beregne koordinatsættet til skæringen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2016 af Skaljeglavedinelektier

Se vedhæftede billede


Svar #4
01. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

Hvordan finder jeg normalvektoren for xy-planen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2016 af Soeffi

#4 Hvordan finder jeg normalvektoren for xy-planen?

Tag f.eks. (0,0,1). En vektor i x-y planen har koordinaterne (a,b,0). Hvis du prikker de to får du:  (0,0,1)·(a,b,0) = 0, dvs. de er vinkelrette.


Svar #6
01. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

Hvordan finder jeg så normalvektoren for xy-planen, jeg forstår det ikke?

Altså er de bare vinkeltrette, altså 90 grader eller hvordan? Og hvordan beviser jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2016 af Soeffi

#6 Hvad er det du ikke forstår ved #5?

Svar #8
01. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

Forsåt bare ikke det der (0,0,1) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2016 af Soeffi

#8. Det er en vektor, som er parallel med z-aksen og derfor vinkelret på xy-planen.


Svar #10
01. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

AHhh, så hvad er gradtallet? 90 grader?
og hvad mener du helt præcist med "hvis du prikker"? er det at finde krydsproduktet, eller hvordan?


Skriv et svar til: Opgaver med vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.