Matematik

Bestem koordinatsæt til punkt i planen

01. marts 2016 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe med opgave b), den del hvor man skal bestemme koordinatsættet til punktet B i planen alfa?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2016 af mathon

b)

Vinklen mellem planerne indeholdende fladerne \alpha og TDC er lig med vinklen mellem disses normalvektorer.


Svar #3
01. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

Er vi enige om at normalvekotren til planen alfa er (1,0,3)?


Svar #4
01. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

Og vhordan bestemmer jeg koordinatsættet til punktet B i planen alfa? i opgave c


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2016 af mathon

B er punktet, som både ligger på linjen gennem T og F og som ligger i planen \alpha .


Svar #6
01. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

Hvordan bestemmer jeg så koordinatsættet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2016 af Soeffi

#0.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Svar #8
01. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

Hvordan udregnes det uden et CAS-værktøj?


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2016 af Soeffi

#8

Har du linjens parameterfremstilling? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2016 af mathon

Linjen gennem T og F har \overrightarrow{TF} som retningsvektor og går gennem det faste punkt T,
hvoraf når P(x,y,z) er et vilkårligt punkt på linjen:

            l_{TF}\! \! :\; \; \overrightarrow{OP}= \overrightarrow{OT}+t\cdot \overrightarrow{TF}\; \; \; \; \; \; \; t\in \mathbb{R}

            l_{TF}\! \! :\; \; \overrightarrow{OP}= \overrightarrow{OT}+t\cdot \left (\overrightarrow{OF}-\overrightarrow{OT} \right )

            l_{TF}\! \! :\; \; \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}= \begin{pmatrix} 0\\0 \\ 20 \end{pmatrix}+t\cdot \left (\begin{pmatrix} 20\\20 \\ 0 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 0\\0 \\ 20 \end{pmatrix} \right )

            l_{TF}\! \! :\; \; \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}= \begin{pmatrix} 0\\0 \\ 20 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 20\\20 \\ -20 \end{pmatrix}

dvs
                           x=y=20t

                           z=20-20t        når punktet ligger på l_{TF}

                


Svar #11
01. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

Parameterfremstillingen for linien gennem TF er som mathon skriver, men hvordan bestemmes koordinatsættet så?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. marts 2016 af mathon

Skæringspunktet B mellem planen
\alpha og linjen l_{T\! F}
kræver:
                      x=20t   z=20-20t
     og
                      x+3z+20=0
    hvoraf
                      20t+3\cdot (20-20t)+20=0

                      20t+60-60t+20=0

                      t+3-3t+1=0

                      4=2t

                       t=2    som indsat i

                          x=y=20t        z=20-20t
     giver
                           B(40,40,-20)


Svar #13
01. marts 2016 af gymelev2 (Slettet)

Super! tusind tak!


Skriv et svar til: Bestem koordinatsæt til punkt i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.