Matematik

Ligning for tangent til en parabel

02. marts 2016 af hejses1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har siddet lidt med denne opgave men kan ikke lige helt finde ud af hvordan jeg skal løse den. Det er en uden hjælpemiddel opgave, kan nogen hjælpe??

Angiv en ligning for den tangent til parablen med ligningen y = -2x^2, der har hældningskoefficienten  4. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2016 af PeterValberg

y=f(x)=-2x^2

Bestem den afledede funktion f' og løs ligningen f'(x) = 4
Det giver dig x-koordinaten til røringspunktet for tangenten.
En ligning for tangenten kan nu bestemmes som:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 er den fundne x-koordinat for tangentens røringspunkt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. marts 2016 af hejses1234 (Slettet)

#1

y=f(x)=-2x^2

Bestem den afledede funktion f' og løs ligningen f'(x) = 4
Det giver dig x-koordinaten til røringspunktet for tangenten.
En ligning for tangenten kan nu bestemmes som:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 er den fundne x-koordinat for tangentens røringspunkt

Jeg har fundet den afledede funktion: -4x

Men hvordan skal jeg løse f'(x) = 4, altså hvordan skal den opstilles?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2016 af PeterValberg

Du har ret i, at:

f'(x)=-4x

Du skal nu løse ligningen:

f'(x)=4

-4x=4

....... det sidste kan du garanteret let regne ud :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligning for tangent til en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.