Kemi

kemisk test

05. marts 2016 af shabanaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
05. marts 2016 af shabanaa (Slettet)

.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Affarvning ved bromvand betyder, at du har en dobbeltbinding. 

Tollens og fehlings reagens påviser aldehyder ved bundfald/sølvspejl. 

Bradys prøve påviser keton- eller aldehydgrupper.

Drejning af planpolariseret lys betyder, at der er et asymmetrisk carbonatom.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2016 af Soeffi


Svar #4
05. marts 2016 af shabanaa (Slettet)

okay, tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvis du skriver dine bud ind, skal jeg nok tjekke dem. 


Svar #6
07. marts 2016 af shabanaa (Slettet)

opgave c har jeg skrevet at det er af 1. orden fordi det er plottet i en ln(a),t-graf hvilket dermed giver en linær graf. 

Halveringstiden har jeg fået til -0,0976??

jeg har taget punkterne (4;8,3) og (3;8,58) og beregnet hældningen til -7,14 og derefter sat det i formlen:

t_½=ln(2)/k

hvor k er hastighedskonstanten dvs. hældningen

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #7
07. marts 2016 af shabanaa (Slettet)

d ved jeg ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

c) Det er af 1. orden. Til bestemmelsen af halveringstiden skal du finde k, som du også har gjort, hvis jeg var dig, ville jeg vælge 3 til 4 punkter og lave regression på. Jeg har ikke tjekket dine valgte punkter men tjek dem lige efte,r for hældningen er på omkring 0,15. Husk også at k=-a, hvorved du får et positivt tal. Din halveringstid bliver herved også positiv. 

d) Du kan slå et udtryk op i din kemibog eller formelsamling, hvor der står, hvordan man finder koncentrationen for en 1. ordens reaktion. Dit [A]0, som du skal bruge, vil være din begyndelsesværdi, som du har fundet i opgave c). 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2016 af Soeffi


Svar #10
07. marts 2016 af shabanaa (Slettet)

Okay, super :) jeg regner lige igen


Svar #11
07. marts 2016 af shabanaa (Slettet)

er det også rigtigt at jeg har fået 4,456 *10^-11 mol i opgave b? jeg har bare ganget 8,72 ng med 10^-9 for at få det i g og derefter har jeg brugt formlen n=m/M og M er 195,69 g/mol?


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det får jeg det ikke til. På grafen er der taget ln til massen, så du skal gøre det omvendte af ln. Prøv at tænk over hvad det omvendte er? Det du gør efterføgende er rigtigt nok. 


Svar #13
07. marts 2016 af shabanaa (Slettet)

er det e^x?


Svar #14
07. marts 2016 af shabanaa (Slettet)

c har jeg fået til 1,4 timer


Brugbart svar (0)

Svar #15
07. marts 2016 af Soeffi

#14 c har jeg fået til 1,4 timer

Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg får halveringstiden til omkring 4,7 timer alt efter, hvordan du aflæser dine punkter og med hvor mange punkter, du laver regression på. 


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. marts 2016 af Soeffi

#14 c har jeg fået til 1,4 timer

Jeg får ca. 5 timer...:

Vedhæftet fil:1667595.png

Brugbart svar (0)

Svar #18
07. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er i hvert fald der omkring, men jeg tror min er en lidt mere præcis udregning. 


Brugbart svar (0)

Svar #19
07. marts 2016 af Heptan

Jeg får halveringstiden til 4,7 timer med tre punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Jeg får det til det samme som Heptan med 4 punkter. 


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.