Fysik

Hjælp! Simpel opgave!

06. marts 2016 af Children (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er fuldstændig fortabt.. Jeg vil bare gerne have hjælp til den ligning, som jeg skal bruge til mig opgave. 

Opgaven lyder som følgende

En håndboldspiller kaster en bold lige op i luften med en hastighed på 5,0 m/s. Den bliver kastet 1,7 m op. 

Så skal jeg så finde ud af, med hvilken hastighed bolden rammer jorden? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2016 af mathon

Den bliver kastet 1,7 m op
skal vist være: "Bolden kastes fra højden 1,7 m"


Svar #2
06. marts 2016 af Children (Slettet)

ja det er rigtig, sorry :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2016 af mathon

Af formlen
                        2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2

                        2\cdot \left ( -9{,}82 \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot \Delta s=0-25\; \tfrac{m^2}{s^2}

                        \Delta s=\frac{-25\; \tfrac{m^2}{s^2}}{2\cdot \left ( -9{,}82 \tfrac{m}{s^2} \right )}=1{,}273\; m

Totalhøjde:
                        h=(1{,}7\; m)+\Delta s=2{,}298\; m

Den potentielle energi i højden h
er:
                        E_{pot}=m\cdot h\cdot g                  
som i jordhøjde er helt omsat til kinetisk energi
hvoraf:
                        \tfrac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{jord}}^2=m\cdot h\cdot g

                        {v_{jord}}=\sqrt{2\cdot h\cdot g}
           


Skriv et svar til: Hjælp! Simpel opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.