Matematik

Løs ligningen

06. marts 2016 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er ikke så god til det med at isoler. Er der derfor nogen der kan hjælpe mig med at isoler t: 

(2+1t) - (4-1t) - 2(-1+0t) = 4

Tak på Forhånd! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2016 af Stats

1. Ophæv parenteser
2. Ryk alle konstanter over på den ene side
3. Reducer ligningen
4. Del med den samme konstant som står foran t'et, på begge sider af lighedstegnet

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2016 af mabi97

(2+1t) - (4-1t) - 2(-1+0t) = 4

2+t-4+t+2 = 4

2t = 4

t = \frac{4}{2} = 2. 

Vi tjekker, om der er regnet rigtigt:

(2+1*2) - (4-1*2) - 2(-1+0*2) = 4

4-2+2 = 4. 

Jeg håber det hjalp dig.


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.