Matematik

Højde af skorsten ?

06. marts 2016 af miljoi - Niveau: C-niveau

tjek billede 

Vedhæftet fil: mat skorsten.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2016 af mabi97

Du har ligningen: 1.65 = 1.15*k

Dvs. k = 1.65/1.15 = 1.43. 

Nu skal finde svar på ligningen y = x*k --> Her angiver y højden på skorstenen og x, som er de 18.6 angivne skyggens længde. 

y = 18.6*k

y = 18.6*1.43

18.6*1.43 = 26.6m. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2016 af sjls

Da du får både en persons højde og skygge at vide, kan du sætte disse i forhold til hinanden og finde ud af, hvilket forhold, der er mellem højden og skyggen:

altså 1,65/1,15.
Forholdet mellem højde og skygge skal du så gange med skortenens skygges højde for at få skorstenens reelle højde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2016 af mathon

Ensvinklede trekanter
giver:
                    \frac{h}{18{,}6\; m}=\frac{1{,}65}{1{,}15}


Skriv et svar til: Højde af skorsten ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.