Matematik

Ligning med to ubekendte

07. marts 2016 af AnnikaGr (Slettet) - Niveau: C-niveau
Nogle som kan finde ud af at regne dette??

2x-y = -3
x + y = 12

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2016 af StoreNord

Det er et lignings-system.           

Sæt de to ligninger under hinanden og træk læg dem sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. marts 2016 af mathon

         2x - y = -3
          x + y = 12                   adder ligningerne

          3x = 9
          x = 3                           som indsat i  x + y = 12 
giver:
          3 + y = 12

          y = 9


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2016 af PeterValberg

#0

Se video nr. 20 på denne videoliste [ LINK ]

Der får du vist såvel "indsættelsesmetoden" som "lige store koefficienter" metoden

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.