Matematik

Halveringstiden for et stof

09. marts 2016 af qwertyasdfgh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om et radioaktivt stof oplyses, at det i løbet af 4 døgn henfalder til 11% af den oprindelige mængde. Bestem halveringstiden for dette stof.

Er helt lost


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2016 af Heptan

Du skal bruge henfaldsloven,

N=N_0 \cdot \left (\frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{t_{1/2}}}

Sæt N = 11 % og N0 = 100 %, og t = 4 døgn. Isolér t1/2 som er halveringstiden.


Svar #2
09. marts 2016 af qwertyasdfgh (Slettet)

Kan det passe at halveringstiden så er 1.26?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2016 af Heptan

Nej den er 1.26 døgn.


Svar #4
09. marts 2016 af qwertyasdfgh (Slettet)

Nå ja selvfølgelig, det skal jeg lige huske :) Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Halveringstiden for et stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.