Matematik

hjælp til matematik haster!!!!

11. marts 2016 af iisommerii (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har brug for hjælp til opgave 4 og 5 og 8. jeg har kigget på dem men jeg synes det er svært og kan ikke finde ud af det

Vedhæftet fil: 10 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2016 af PeterValberg

Opgave 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2016 af PeterValberg

Opgave 5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2016 af PeterValberg

Opgave 8 

Som forøvrigt mangler et spørgsmål eller to, hvad bliver der spurgt efter ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2016 af StoreNord

f o g = (sqrt(x) + 2)²    ikke defineret, dèr hvor aregumentet til sqrt er negativt

g o f =sqrt(x²-1) + 2     ikke defineret, dèr hvor aregumentet til sqrt er negativt


Svar #5
11. marts 2016 af iisommerii (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2016 af StoreNord

Jeg forstår ikke hvad du mener.  :)       kan du præcicere det lidt?  - hvis du mener svar #4


Svar #7
11. marts 2016 af iisommerii (Slettet)

Hvordan løser man opgave 4

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2016 af IPOT (Slettet)

Opgave 4

f(x)= x^2-1
g(x)=sqrt(x) + 2

Da du skal finde f(g(x)) siger man bare f(sqrt(x)+2)  - fordi vi kender g(x).
Bagefter laver man selve regneforskriften, hvor du sætter den kendte x-værdi ind på x's plads:
f(sqrt(x)+2) = (sqrt(x)+2)^2 - 1

Bagefter bruger du bare samme princip til at finde frem til regneforskriften for g(f(x)) :)

- det er i hvertfald hvad jeg ville gøre 


Svar #9
11. marts 2016 af iisommerii (Slettet)

Hvad med opgave 5 hvordan løser man den

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. marts 2016 af StoreNord

f(x)=x²                      og           g(x)=sqrt(x)

For at danne den sammensatte funktion f 0 g(x) tager man højresiden af g og sætter den ind i f               

Således:   (f o g)(x)= (sqrt(x) + 2)²


Svar #11
11. marts 2016 af iisommerii (Slettet)

Tusind tak for hjælpen kan du ikke os bare lige forklare mig opg 8 den ved jeg heller ikke hvordan jeg løser

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. marts 2016 af StoreNord

Er du nu sikker på, at du har forstået alt det andet?


Svar #13
11. marts 2016 af iisommerii (Slettet)

Ja

Skriv et svar til: hjælp til matematik haster!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.