Matematik

Matematik Hjælp.

11. marts 2016 af Caroolinee (Slettet) - Niveau: C-niveau

To biler kører på samme vej mod hinanden. Deres indbyrdes afstand er 120 km. Bil 1 kører 55 km/t, og bil 2 kører 90 km/t. Hvornår passerer de hinanden? 

Hvordan udregner jeg den her?

- Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. marts 2016 af 123434 (Slettet)

Bil 1 kører 55km/t

V=120km/(55km/t)*60=131 minutter

Det tager bil 1 131 minutter at beslaglægge 120 km

Bil 2 kører 90 km/t

V=120km/(90km/t)*60=80 minutter

Det tager bil 2 80 minutter at beslaglægge 120 km

131-80=51

Bil 1 og Bil 2 vil mødes passerer hinanden efter 51 minutter


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. marts 2016 af PeterValberg

---

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. marts 2016 af mathon

Tilsammen skal de to biler tilbagelægge 120 km for at mødes.

Tilsammen tilbagelægger bilerne 145 km/t.

Tid for at tilbagelægge 120 km:
                                                       t=\frac{120\; km}{145\; \tfrac{km}{h}}=\frac{24}{29}\; h=49{,}7\; min

 Efter 49{,}7\; min passerer bilerne hinanden.


Svar #4
11. marts 2016 af Caroolinee (Slettet)

Hvordan kan jeg så tegne en graf, med deres position som funktion af tiden? Pos=f(t)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. marts 2016 af PeterValberg

Det er lineære sammenhænge, de kunne fx være:

f(t) = 55·t    og     g(t) = 120 - 90·t

hvor t er køretiden.
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. marts 2016 af PeterValberg

Tiden (førsteaksen) er i timer

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
11. marts 2016 af Caroolinee (Slettet)

Kan slet ikke få den til det i mit TI-Nspire, ved ikke, hvad det er jeg, som jeg gøre forkert, for gemmer først funktions udtrykket, og derefter indsætter jeg det i min graf.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. marts 2016 af mette48 (Slettet)

afstand er 120 km. Bil 1 kører 55 km/t, og bil 2 kører 90 km/t

P1 og P2 er bilernes positioner, tider kaldes t og regnes i timer

P1=55*t km

P2= 120-90*t km

P1=P2

55*t = 120-90*t

145t=120

t=120/154=0,82 timer = 50 min


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. marts 2016 af mathon

korrektion til #8

P1=P2

55*t = 120 - 90*t

145t = 120

t=120/145 = \frac{24}{29}\; h\approx 49{,}7\; min


Skriv et svar til: Matematik Hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.