Matematik

Differentiering

13. marts 2016 af sarah0010 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Er der nogle som kan hjælpe mig med at differentiere følgende funktion: 

f(x)=\frac{x^2}{7}-1

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med 7-tallet i nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2016 af StoreNord

f(x)=\frac{1}{7}x^2-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2016 af fosfor (Slettet)

Du har lært, at hvis a ikke har noget x i sig, så gælder

(a f(x))' = a f'(x)

I dit tilfælde er a = 1/7


Svar #3
13. marts 2016 af sarah0010 (Slettet)

Jeg har regnet det med hjælpemidler og computeren siger, at facit er f'(x)=\frac{2}{7}x. Dette er også facit i bogen. 

Forstår ikke helt :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. marts 2016 af fosfor (Slettet)

En konstant som -1 flytter bare grafen op og ned uden at ændre hældningen, og kan ignoreres. Brug nu reglen fra #2 på resten...


Svar #5
13. marts 2016 af sarah0010 (Slettet)

Okay, så det bliver: 

f(x)=\frac{1}{7}\cdot x^2-1

f'(x)=\frac{1}{7}\cdot 2 x=\frac{2x}{7}

Sådan her?


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. marts 2016 af StoreNord

Ja, det er helt rigtigt.


Svar #7
13. marts 2016 af sarah0010 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, begge! :)))


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.