Matematik

Maple: Rumfang og Areal

13. marts 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vis med Maple at arealet af figuren, som begrænses af graferne for de tre funktioner, beliggende i I. og IV. kvadrant, er 73/6 
f(x) = -x^2  + 6 x - 5, 
g(x) = -x^2  + 4 x - 3
h(x) = 3 x - 15
 

Et sted på grafen for kvadratrodsfunktionen 
                    f(x) = √x, x ≥ 0
danner tangenten til grafen 45 grader med førsteaksen.

Vis at arealet af figuren begrænset et grafen for f tangenten og x-aksen er 1/24

Benyt  integralregning til at bestemme volumenet af en keglestub med højde h og radier r hvor 
0 < r < R





.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2016 af Therk

Oooooog. Hvad har du selv forsøgt? Hint:

plot([graf1,graf2,graf3],x = a..b);


Svar #2
13. marts 2016 af Anonyminized (Slettet)

Har jeg forsøgt, men jeg kan ifølge gympakken til Mapel kun finde arealet når det er to grafer og ikke tre 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2016 af StoreNord

I Geogebra kan jeg se, at f og g skærer hinanden i x=1 og f og h skæres i x=5.

Så du kan integrere f-g fra 1 til 5 og g fra 3 til ca 4 og h fra ca 4 til 5.


Skriv et svar til: Maple: Rumfang og Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.