Matematik

Eksponentiel funktion opgave

14. marts 2016 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg kan ikke finde ud af denne her opgave, hvis en kunne give mellemregningerne og svaret ville det være et stort hjælp tak!

a) En eksponentiel voksende funktion f(x) = ba^x har en fordoblingskonstant på 10 uger. Med hvor mange procent vokser denne funktion pr. uge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2016 af Stats

Kn = K0(1 + r)n
2K0 = K0(1 + r)10
2 = (1 + r)10
21/10 = 1 + r
21/10 - 1 = r = 0,072 = 7,2%

Eller: du har f(x) = b·1,072x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.