Matematik

Funktioner

15. marts 2016 af Miaaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for noget hjælp i disse 2 opg. : 

opg.1 Bestem regneforskrifter for f^(-1), g^(-1), og h^(-1), når
2)  f(x)=-x+1, g(x)=-x og h(x)=x^(2)+1, x>0 .

opg.2 Bestem forskrifter for f°g og g°f, når 

f(x)=((1)/(2x-1)) og g(x)=√(4-x)

nogen der kan hjælpe? det haster. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2016 af Stats

Opg 1.
f-1 ... Må være den inverse funktion af f(x)...

Benyt at du bytter om på de variable.

Eks med f-1...

f(x) = -x + 1 ⇔
y = -x + 1 ⇔
y - 1 = -x ⇔
-y + 1 = x ⇔
f-1(x) = -x + 1
Dermed kan man kort slutte, at f(x) = f-1(x)

Forsøg med de andre.

Opg 2.
(f ο g)(x) = f(g(x))
(g ο f)(x) = g(f(x))

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2016 af PeterValberg

#0 Se dette [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.