Matematik

Har brug for hjælp

15. marts 2016 af Karlse - Niveau: 9. klasse

Beregn værdien af hvert udtryk, når a = 2 og b = −3

a2+2ab+b2 =

Hvordan finder jeg svaret her


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2016 af Studentos

2^2+2*2*(-3)+(-3^2) find selv resultat heraf. 

Du sætter værdierne ind på a og b. 


Svar #2
15. marts 2016 af Karlse

Kan det passe at svaret er 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2016 af SådanDa

En alternativ løsning er at genkende dit udtryk som kvadratet af en toleddet størrelse, altså med andre ord ved du fra dine kvadratsætninger at:

a2+2ab+b2=(a+b)2, her kan vi indsætte a og b: (2+(-3))2=(-1)2=1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2016 af MHR1993 (Slettet)

#2

Ja.


Svar #5
15. marts 2016 af Karlse

Når der fx står: 3a, betyder det så 2+2+2, eller 2*2*2=

Jeg ved at:  abetyder 2*2*2 


Svar #6
15. marts 2016 af Karlse

?


Brugbart svar (2)

Svar #7
15. marts 2016 af MHR1993 (Slettet)

#5

Hvis a = 2 (ligesom i # 0), så er 3 · a = 3 · 2 = 6.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2016 af SådanDa

3a betyder 3·a, altså a+a+a. Hvis a=2, så ja, 3·2=2+2+2=6.


Svar #9
15. marts 2016 af Karlse

Tusind tak venner


Skriv et svar til: Har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.