Matematik

Eksponentiel udvikling, hjælp med x

16. marts 2016 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Betragt den eksponentielle udvikling, hvor a = 0,8 og hvis graf går gennem punktet (0, 25). Hvad er y når x = 7? Og når x = 8?     

Min mellemregning:

Vi omskriver a=0,8 og punktet 0,25 til funktionen: y = 25 * 0,8x

Derefter indsætter vi nu x = 7 og x = 8

*men hvordan indsætter man x?* hvis nogen kunne gøre det med den første, altså 7, så ville det være et stort hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2016 af mathon

                         y=b\cdot 0{,}8^x

                         25=b\cdot 0{,8}^0=b\cdot 1=b
hvoraf
                         f(x)=25\cdot 0{,}8^x

beregn:
                         f(7) og f(8)
                        


Svar #2
16. marts 2016 af bella1999 (Slettet)

er b så 0,25?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2016 af mathon


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling, hjælp med x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.