Matematik

cirkler

16. marts 2016 af johanna4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folks

er der nogle der kan hjælpe mig med opgave a og b (Vedhæftet fil)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2016 af Eksperimentalfysikeren

Isoler y i ligningen for linien. Indsæt udtrykket for y i cirklens ligning. Så har du en andengradsligning i x. Den løser du og id´ndsætter de fundne x-værdier i udtrykket for y.

Brug kvadratkomplettering til at finde centrum for C cirklen. Vektoren VQ er normal til tangenten i Q.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2016 af mathon

 skæring mellem cirklen
                                          x^2+2x+y^2-6y-15=0 
og linjen
                                          y=\frac{1}{2}x+1
kræver:
                                          x^2+2x+\left (\frac{1}{2}x+1 \right )^2-6\cdot {\frac{1}{2}x+1 }-15=0

                                          5(x+4)(x-4)=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. marts 2016 af mathon

Cirklen:
                                     (x+1)(x+1)+(y-3)(y-3)=r^2
har i punktet:
                      P(x_o,y_o)
tangenten
med ligningen:
                                     (x_o+1)(x+1)+(y_o-3)(y-3)=r^2
 


Skriv et svar til: cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.