Matematik

hjælp til matematik

18. marts 2016 af hovedpuder (Slettet) - Niveau: C-niveau

En virksomhed afsætter hele sin produktion af varen KUP.
For varen KUP oplyses, at

salgsprisen er 100 kr. pr. stk.
kapacitetsomkostningerne er 40.000 kr.
variable enhedsomkostninger er 60 kr. pr. stk.

Lad x betegne afsætningen i stk. De samlede omkostninger K(x) defineres som

variable enhedsomkostninger pr. stk · afsætning + kapacitetsomkostninger

For varen KUP er omsætningen  O (x) og de samlede omkostninger K(x) givet ved forskrifterne

O(x) = 100x og  K(x) = 60x + 40000

Break-evenpunktet er det punkt, hvor omsætningen og de samlede omkostninger er lige store.

a) Gør rede for, at break-evenpunktet er (x, y) = ( 1000,100000)

Kapacitetsomkostningerne for KUP øges med 5000 kr., hvorved der fremkommer et nyt breakevenpunkt.

a)    Bestem det nye break-evenpunkt.

Hvordan løser man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2016 af mathon

a)
              100x=60x+40.000

              40x=40.000

              x=1.000                                      break-evenpunktet er (x, y) = ( 1.000 ;100.000)

b)

              100x=60x+45.000

              40x=45.000

              x=1.125                                      break-evenpunktet er (x, y) = ( 1.125 ;112.500)


Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.