Matematik

Matematik problemregning spørgsmål

19. marts 2016 af fks10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

På sækkene med kalkmørtel står der kun, at hver sæk rummer 15 L. Murermesteren fortæller,

at 1 kg cement fylder ca. 0,9 L, og at rumfangsforholdet mellem cement og kalkmørtel skal

være 1:6.

Hvor mange kilogram cement skal Kaj bruge til en sæk, der rummer 15 L kalkmørtel?

Vedhæftet fil: 1670202.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2016 af mathon

                  V_{cement}=\frac{1}{6}\cdot V_{m\o rtel}

                  V_{cement}=\frac{1}{6}\cdot (15\; L)=\frac{5}{2}\; L

                  m_{cement}=\frac{\frac{5}{2}\; L}{\frac{9}{10}\; \tfrac{L}{kg}} =\frac{25}{9}\; kg=2\tfrac{7}{9}\; kg


Svar #3
19. marts 2016 af fks10 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du mener med de tre formler? Mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2016 af mathon

                  R_{cement}=\frac{1}{6}\cdot V_{m\o rtel}

                  R_{cement}=\frac{1}{6}\cdot (15\; L)=\frac{5}{2}\; L                                    R for rumfang og m for masse

                  m_{cement}=\frac{\frac{5}{2}\; L}{\frac{9}{10}\; \tfrac{L}{kg}} =\frac{25}{9}\; kg=2\tfrac{7}{9}\; kg


Svar #5
19. marts 2016 af fks10 (Slettet)

Hvilke formler skal jeg så bruge til at kunne løse opgaven, du har skrevet det på en lidt kompliceret måde.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2016 af mathon

Rumfanget af cement er \frac{1}{6} af mørtelrumfanget.

Da mørtelrumfanget udgør 15\; L
er cementrumfanget
                                    R_{cement}=\frac{1}{6}\cdot \left ( 15\; L \right )=\frac{15}{6}\,L=2{,}5\; L

Til 0{,}9 \; L cement svarer massen 1\; kg.

Du skal altså finde, hvor mange gange der i 2{,}5\; L er 0{,}9\; L, hvilket foretages ved en måling dvs ved en division:

                antal gange 0{,}9\; L
                                                    \frac{2{,}5\; L}{0{,}9\; L}=\frac{25}{9}

\frac{25}{9} gange er der 1\; kg cement

dvs
             \frac{25}{9}\cdot \left (1\; kg \right )=\frac{25}{9}\; kg=2\tfrac{7}{9}\; kg cement.


Skriv et svar til: Matematik problemregning spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.