Matematik

Ligning for tangent

19. marts 2016 af Karina1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. En venlig person der vil hjælpe mig med dette opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2016 af mathon

          f(x)=2x^3-57x^2-120x-5

          f(1)=-180

          f{\, }'(x)=6x^2-114x-120

          f{\, }'(1)=-228


Svar #3
19. marts 2016 af Karina1998 (Slettet)

Er det opgave A? Og hvis det er, hvor fra får du 180?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2016 af mathon

a)
       f(1)=2\cdot 1^3-57\cdot 1^2-120\cdot 1-5

tangentligning i (1,f(1)):

                                          y=f{\, }'(1)\cdot (x-1)+f(1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2016 af mathon

b)
    Monotoniskifte for
                                       f{\, }'(x)=6(x+1)(x-20)=0


Svar #6
20. marts 2016 af Karina1998 (Slettet)

Det giver jo ikke rigtigt nogen mening?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2016 af mathon

b)
    Monotoniskifte for
                                       f{\, }'(x)=6(x+1)(x-20)=0
       dvs for
                                       x=-1 og x=20

fortegnsvariation
for f{\, }'(x)\! \! :                  +            0               -               0            +
                         ____________-1_______________20____________
monotoni                            lok. max                      lok. min
for f(x)\! \! :          voksende                  aftagende                  voksende


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.