Matematik

Arrig rapper opgave

21. marts 2016 af EmilovichDK (Slettet) - Niveau: B-niveau

Spørgsmålet er msåke ikke til B niveau, men jeg vil stadig sætte pris på, hvis nogen ville hjælpe mig. Det er opgave c.

Spørgsmålet lyder således:

Dine skælvende knæ er ved at bukke under, så du har intet andet valg end at rejse dig lidt op, således at din højde nu er 0,8m. Dit plankeværk er 1 meter højt, og Ice Cubes øjne be?nder sig i 2 meters højde. For at forblive skjult for den arrige rapper, nærmer du dig plankeværket, indtil du igen er skjult.


c) Hvor langt fra plankeværket skal du beinde dig, for at Ice Cube ikke kan se dig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2016 af Studentos

Hej. 

Du beskæftiger dig med en retvinklet trekant, og du kan derfor bruge pythagoras. 

a^2+b^2=c^2

Trekant_{plankevaerk}:  0.5^2+5^2=25.25         c^2=\sqrt{25.25} =\textbf{5.02}

        


Svar #2
21. marts 2016 af EmilovichDK (Slettet)

Tak, men er det svaret på opgave c?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2016 af Studentos

Det er det, hvis det er de faktiske forhold som på tegningen. 


Svar #4
21. marts 2016 af EmilovichDK (Slettet)

Så takker jeg :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2016 af Toonwire

#1

Jeg kan ikke helt se hvordan dette er svaret på delopgaven c) ?

Du udregner kun længden af "blikket" fra plankeværket til manden, 5 meter fra plankeværket.
Desuden er det c=\sqrt{25.25} og ikke c^2=\sqrt{25.25}


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2016 af Studentos

#5

Der står fra personen til plankeværket! Det fremgår ikke af opgaven, at det er den fulde længde. 

Du kan ligeledes komme med dit bud. 


Skriv et svar til: Arrig rapper opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.