Matematik

eulers formel

23. marts 2016 af Colloio (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

jeg har følgende exp(-b+i*w) og vil godt udtrykke det i cos(x)+i*sin(x), men det forvirrerer mig når x består af to led, nemlig -b+i*w. Hvordan kan dette udtrykkes i cos og sin.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2016 af peter lind

generelt fælder ex+y = ex·ey Dette gælder også for komplekse tal så

e-b+iw = e-b·eiw = e-b(cos(wt)+isin(wt))


Svar #2
23. marts 2016 af Colloio (Slettet)

sweet, takker, du fik også t'et med i cos og sin, som jeg faktisk havde glemt i exp(-b+iw), skulle have været exp(t(-b+iw))


Skriv et svar til: eulers formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.