Kemi

Udregning af Ph

24. marts 2016 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen nogle som kan hjælpe med følgende øvelsesopgave: 

4. udregn Ph i 0,05 M eddikesyre?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2016 af mathon

                                     HAc\; +\; H_2O\;\rightleftharpoons \; Ac^-\; +\; H_3O^+         
aktuelle konc.            0,05 - α·c                         α·c             α·c

ligevægtsbrøk:
                                  \frac{\left [ Ac^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ H\! Ac \right ]}=10^{-4,75}

talværdiligning:
                                  \frac{ \left [ H_3O^+ \right ]^2}{0{,}05-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-4,75}\; \; \; \; \; \; \;0< \left [H_3O^+\right]<0{,}05

                                  \left [ H_3O^+ \right ]=9{,}34\cdot 10^{-4}\; M

                                  pH=-\log\left (9{,}34\cdot 10^{-4} \right )=3{,}0

                                 
                                    

                    


Svar #2
24. marts 2016 af Sidsel113 (Slettet)

tusind tak hvordan opskrive man endelig reaktion for addition af stoffet Brtil propen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2016 af mathon


                   CH_3CH=CH_2\; +\; Br_2\;\overset{h\cdot f}{\rightarrow} \; CH_3CH(Br)-CH_2(Br)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2016 af Heptan

#3 Lys er unødvendigt


Skriv et svar til: Udregning af Ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.