Matematik

opgaver

24. marts 2016 af LailaAriana - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg sidder med nogle opgaver, som er forvirrende (for mig), ar brug for noget hjælp, tak

opgave 1

der er et tabel, hvor x er lig med antal år efter 2005, og y er årslønnen (målt i yuan)

år:          2005 ,   2009

årsløn: 14.033 , 24.192

tabellen viser årslønnen (målt i yuan) for kinesiske fabriksarbejdere i 2005 og 2009.

udviklingen kan med god tilnærmelse beskrives ved modellen y = b*ax

a) bestem tallene a og b

b) hvad fortæller tallet a om udviklingen i årslønnen?

c) kommentér modellen, når det oplyses, at årslønnen i 2013 var 41.650 yuan.

opgave 2

en person indsætter et beløb på en konto til en fast årlig rente på 1,75%.

efter 8 år står der 22.977,64 kr. på kontoen.

a) hvor stort et beløb blev der indsat på kontoen?

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2016 af PeterValberg

opg. 1) Se video nr. 3 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2016 af PeterValberg

Opg. 2)

K_n=K_0\cdot(1+r)^n

indsæt de kendte værdier

22977,64=K_0\cdot\left(1+\frac{1,75}{100} \right )^8

bestem K0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
24. marts 2016 af LailaAriana

hvad méd b) og c) i opgave 1?


Svar #4
24. marts 2016 af LailaAriana

skal man ikke isolerer i opgave 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2016 af PeterValberg

b) tallet a fortæller noget om den årlige procentvise tilvækst i årslønnen

c) brug den fundne model til at bestemme årslønnen i 2013 (8 år efter 2005)
    sammenlign med den angivne årsløn i 2013 (41.650 yuan)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
24. marts 2016 af LailaAriana

jeg forstår det ikke :/


Svar #7
24. marts 2016 af LailaAriana

kan det forklares på en anden måde?


Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.