Matematik

ligning hjælp :/

25. marts 2016 af Toms85 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Tom har en tanskstation. Han sælger Blyfri benzin 95 til 12,15 kr. pr. liter og diesel til 11,08 kr. pr. liter.

En torsdag sælger han i alt 1600 liter, sin indbringer 19165 kr.

Opstil en ligning hvor x er antal liter han har solgt

Udregn ligningen.

Er her en som vil kunne hjælpe og forklare hvordan at finde frem til denne ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2016 af mathon

Der sælges
                       x liter 95 octan      (1600-x) liter diesel                          i alt  1600 liter

pris:                 x\cdot 12{,}15             (1600-x)\cdot 11{,}08               x\cdot 12{,}15+(1600-x)\cdot 11{,}08   

      
                      prisligning:
                                              x\cdot 12{,}15+(1600-x)\cdot 11{,}08=19.165


Svar #2
25. marts 2016 af Toms85 (Slettet)

Takker, vil det være muligt at få dig til at forklare udfaldet af dette, ligninger nemlifg ikke min stærke side :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2016 af mathon

                      12{,}5x+11{,}08\cdot (1600-x)=19165

                      12{,}5x+11{,}08\cdot 1600-11{,}08\cdot x=19165

                      12{,}5x+17728-11{,}08\cdot x=19165

                      1{,}42x=1437

                      x=\frac{1437}{1{,}42}

                      x=1011{,}97

                      
Der sælges
                       1.011{,}97\; L 95 octan      288{,}03\; L diesel                        


Skriv et svar til: ligning hjælp :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.