Matematik

At finde to konstanter i en andengradsligning

27. marts 2016 af enelleranden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Vi har ligningen g(x)=a\cdot x^2 +c

Vi kender to punkter g(-2) = 9, g(1) = 3 
 

Hvordan finder vi så a og c? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2016 af 123434 (Slettet)

g(-2)=9 betyder, at x=-2 og y=9

9=a*-22+c

9=4a+c

g(1)=3 betyder, at x=1 og y=3

3=a*12+c

3=a+c

Du har nu ligningerne 9=4a+c og 3=a+c

9-3=4a+c-(a+c)

6=4a+c-a-c

6=3a

a=2

9=4*2+c

9=8+c

c=1


Svar #2
27. marts 2016 af enelleranden (Slettet)

Tusind tak! Så forstår vi lidt bedre :) 


Skriv et svar til: At finde to konstanter i en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.