Matematik

Integration

30. marts 2016 af AndersNymark (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp mig med at forstå notation, ved at intregrere følgende for mig:

∫(1/x)+4x^3 dx, hvor x>0


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2016 af Skaljeglavedinelektier

Svaret er(jeg kalder din funktion for f): \int fdx=ln(x)+x^4+k.

Hvad forstår du ikke ved notationen?  


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2016 af StoreNord

∫4x3 dx  = 1/4·4x4


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2016 af SuneChr

# 0
Man "gør prøve" ved at differentiere dén funktion, stamfunktion, man finder.
Således
(ln x  + x4 + k)' = 1/x + 4x3


Svar #4
31. marts 2016 af AndersNymark (Slettet)

#1

Svaret er(jeg kalder din funktion for f): \int fdx=ln(x)+x^4+k.

Hvad forstår du ikke ved notationen?  


Det var om det skulle være ln(x), ln|x| hvor x>0 eller ln(|x|) hvor x>0 jeg ikke vidste om man skulle skrive..


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2016 af mathon

da x>0 \Rightarrow \left | x \right |=x

                         \int f(x)\, \mathrm{d}x=\int \left (\frac{1}{x}+4x^3 \right )\, \mathrm{d}x=\ln(x)+x^4+k


Svar #6
31. marts 2016 af AndersNymark (Slettet)

#5

da x>0 \Rightarrow \left | x \right |=x

                         \int f(x)\, \mathrm{d}x=\int \left (\frac{1}{x}+4x^3 \right )\, \mathrm{d}x=\ln(x)+x^4+k


Ja lige præcis, mange tak for det :)


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.