Matematik

Hej jeg har nogen problemer med at løse den andengradsligning

31. marts 2016 af MATHG (Slettet) - Niveau: A-niveau

5x^2+b*x+5=0

a) bestem diskriminanten

for hvilke værdier af tallet b har ligningen netop en løsning?

en der har svaret eller en der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2016 af alpt (Slettet)

Start med at udregne diskriminanten

d=b^2 - 4\cdot a\cdot c = b^2-4\cdot 5 \cdot 5 = b^2 - 100

Hvis d<0 har ligningen ingen løsninger. Hvis d > 0 har ligningen to løsninger. Kun hvis d = 0 har ligningen netop en løsning.

Derfor skal du løse

d = b^2 - 100 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. marts 2016 af exatb

d = b2 -4*5*5

Hvis udtrykket sættes lig nul findes b værdien


Svar #3
31. marts 2016 af MATHG (Slettet)

er det noget med at når noget er opløftet til f.eks. 2 så kan det ikke være negativt?


Skriv et svar til: Hej jeg har nogen problemer med at løse den andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.