Fysik

Metallets specifikke smeltevarme

01. april 2016 af nj4220 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Er der nogle der kan forklare hvordan jeg udregner den specifikke smeltevarme?
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2016 af peter lind

Aflæs på kurven, hvor meget temperaturen ΔT stiger i de første 5 minutter = t. Den tilførte varmeenergi er P*t = m*c*ΔT


Svar #3
01. april 2016 af nj4220 (Slettet)

Det du nævner er den specifikke varmekapacitet (spørgsmål b)
Det er den jeg har løst på blokken bagved opgavebogen.
Det var specifik smeltevarme jeg spørger ind til (spørgsmål (c)
Resultatet skal give Ls= 102 kJ/kg

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2016 af peter lind

Undskyld.

Se på den vandrette del af kurven. I den tid bliver al tilført varmeenergi brugt til at smelte metallet.  Den tilførte varme delt med massen er så lig med smeltevarmen


Skriv et svar til: Metallets specifikke smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.