Matematik

Regning med kraftvektorere - matematik HTX

02. april 2016 af CookieGir (Slettet) - Niveau: C-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2016 af mathon

  sammensætning af kræfter to og to med indbyrdes vinkel v:

                                      F_{res}=\sqrt{{F_1}^2+{F_2}^2+2\cdot F_1\cdot F_2\cdot \cos(v)}

opdeling af en kraft i to komposanter med vinklerne henholdsvis v_1 og v_2 til F:
                                      
                                      F_1=\frac{\sin(v_2)}{\sin(v_1+v_2)}\cdot F

                                      F_2=\frac{\sin(v_1)}{\sin(v_1+v_2)}\cdot F

bemærk:
                \cos(180^\circ-(v_1+v_2))=-\cos(v_1+v_2)

                \sin(180^\circ-(v_1+v_2))=\sin(v_1+v_2)


Skriv et svar til: Regning med kraftvektorere - matematik HTX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.