Matematik

Udregning af faktoriseret 2. gradspolynomium

04. april 2016 af YungMøls - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er stødt ind i et problem.

Når jeg prøver at udregne mit 2. gradspolynomium giver den faktoriserede ligning ikke det samme som standard formlen.

Jeg prøver at udregne denne funktion:

f(x)=2x^2-2x-4

Nulpunkterne til denne funktion er hhv. -1 og 2

Jeg indsætter det i den faktoriserede formel således:

f(x)=2(x-1)(x+2)

Men når jeg udregner det (CAS) giver det dette resultat:

f(x)=2x^2+2x-4

Problemet er at det giver +2x i stedet for -2x.

Jeg ved godt det er fordi at minus gange minus giver plus, jeg ender derfor med en ligning, som der ikke er ens med den, som jeg startede med. 

Jeg vil gerne høre om der er nogle løsninger på dette problem?

Mvh. Jacob


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2016 af mathon

       \small f(x)=ax^2+bx+c

       f(x)=2x^2+(-2)x+(-4)=2(x+1)(x-2)


Svar #2
04. april 2016 af YungMøls

Tak for svaret, det virker nu.


Skriv et svar til: Udregning af faktoriseret 2. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.