Matematik

MATEMATIK HJÆLP!!!

05. april 2016 af emilie321 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej derude. Jeg skal lave en fremlæggelse om omvendt propportionalitet , og spørgsmålet ser sådan her ud: 

Hvis jeg kender min uafhængige variable (x-værdien), hvordan kan jeg så finde min afhængige variable (y-værdi) - skal løses matematisk OG grafisk. 

- Er der en som kan forklare mig, hvad der her handler om og evt. hvordan jeg kan løse denne opgave? tusinde tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2016 af mette48 (Slettet)

omvendt propportionalitet: x*y = k


Svar #2
05. april 2016 af emilie321 (Slettet)

Så svaret er egentlig bare formlen; x*y=k? 

Men hvordan kan jeg forklare det? og tusind tak for hjælpen!!  :-)


Svar #3
05. april 2016 af emilie321 (Slettet)

Hvordan kan jeg lave den grafisk evt. inde på geogebra? Hvis jeg skal forklare det, skal jeg så ikke bare tage et tilfældigt tal, fremfor x? eller hvad? 

En der vil forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2016 af mathon

         f(x)=\frac{k}{x}\; \; \; \; \; \; x\neq0


Skriv et svar til: MATEMATIK HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.