Matematik

beregne areal?!

05. april 2016 af Dian123 - Niveau: A-niveau

Hej jeg har vedhæftet en opgave som jeg er gået lidt i stå ved...nogen der kan hjælpe??

Vedhæftet fil: opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2016 af 123434 (Slettet)

Beregn arealet i 4 kvadrant mellem grafen for f(x)=x3-8 og førsteaksen

Grænserne, dvs. grafens skærringer med x-aksen, findes ved f(x)=0

x3-8=0

x3-8+8=0+8

x3=8

3√x3=3√8

x=2

Den øvre grænse er 2, og den nedre grænse er 0

20∫(x3-8)dx=-12

Arealet i 4 kvadrant er 12

At et bestemt integrale giver et negativt areal betyder, at arealet ligger under x-aksen


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2016 af mathon

      \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! A=\int_{0}^{2}-f(x)\mathrm{d}x=\int_{0}^{2}(8-x^3)\mathrm{d}x=\left [ 8x-\frac{1}{4}x^4 \right ]_{0}^{2}=8\cdot 2-\frac{1}{4}\cdot 16=16-4=12


Svar #4
06. april 2016 af Dian123

tak!


Skriv et svar til: beregne areal?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.