Fysik

Entropiændring under en isobare proces

07. april 2016 af Kwa2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg forstår ikke helt, hvordan opgave 7 skal løses. :)
En, der vil hjælpe mig igennm. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2016 af Heptan

7) For en isobar proces gælder

\Delta S=S_{2}-S_{1}=\sum \frac{dQ}{T}=nC_{p}\int_{T_{1}}^{T_{2}}\frac{1}{T} dT=nC_{p}\cdot\ln \left(\frac{T_{2}}{T_{1}} \right)

hvor stofmængden n = pV/(RT) ved en vilkårlig tilstand.


Svar #2
07. april 2016 af Kwa2 (Slettet)

Tusind tak! :)
Men hvilken T og V værdi bør jeg indsætte ind i formlen for stofmængden? :) Er det ligemeget om, jeg vælger T1 og V1 eller T2 og V2, når der er tale om en isobare proces?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2016 af Heptan

Det er lige meget, fordi systemet er lukket ... der slipper ikke stof ud eller ind.


Skriv et svar til: Entropiændring under en isobare proces

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.