Matematik

Bestem forskrift for parabel

11. april 2016 af jelly1 - Niveau: A-niveau

Hej :-)

En parabel går gennem følgende punkter:

A(2;7,11), B(6;10,42) og C(10;9,20)

a) Bestem forskriften for parablen og lave en graf over den.

b) Bestem parablens nulpunkter og toppunkt

c) Bestem parablen brændpunkt.

Håber nogle kan give hints til opgaverne.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2016 af 656

a)

Ved at lave en graf i geogebra fås forskriften:

f(x)=-0,14156x2+1,96x+3,75625.

(se vedhæftet fil)

b) Ud fra grafen fås nulpunkterne til at være -1,7062 og 15,55164. 

Desuden ses det at toppunktet er (6,92274;10,54053)

c) 

x=-b/(2*a)=-1,96/(2*-0,14156)=6,92286

y=c-(b2-1)/(4*a)=3,75625-(1,96^2-1)/(4*-0,14156)=8,774617

Brændpunktet må være:

(6.92286;8,774617)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2016 af Soeffi


Skriv et svar til: Bestem forskrift for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.