Matematik

Hjælp til matematik

12. april 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med opgave B i den vedhæftede fil? 

Vedhæftet fil: opgave 6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2016 af PeterValberg

jeg lægger lige et billede af din opgave ind, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2016 af PeterValberg

Se cirka midt på denne hjemmeside [ LINK ] eller video nr. 2 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2016 af mathon

a)
       f(x)=y=241\cdot x^{-\frac{1}{4}}

       x=\left ( \frac{241}{y} \right )^4


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2016 af mathon

b)
                 \frac{y_A}{y_B}=2^{-\frac{1}{4}}

og
                 \frac{y_A-y_B}{y_B}=\frac{y_A}{y_B}-1\; ...
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2016 af 123434 (Slettet)

y=241*x-0,25

x=vægten af dyret i kg 

y=hvilepulsen i antal hjerteslag pr minut

Hvilepuls på et dyr på 10 kg?

x=10

y=241*10-0,25=135,5

Et dyr på 10 kg har en hvilepuls på ca. 136 hjerteslag i minuttet

Hvad er vægten af et dyr med en hvilepuls på 90 slag i minuttet

y=90

90=241*x-0,25=51,4 kg

Et dyr på 51,4 kg har en hvilepuls på 90 slag i minuttet

b)

A vejer dobbelt så meget som B. Hvor mange % er A's hvilepuls lavere end B's?

x er vægten, dvs. at A's vægt er dobbelt så stor som B's. en fordobling svarer til 100%, dvs. at x vokser med 100%

Fx=1+r/100

Fx=1+100/100=1+1=2

Fy=Fxa

Fy=2-0,25=0,84

ry=(Fy-1)*100

ry=(0,84-1)*100=-22%

A's hvilepuls er altså 22% lavere end B's hvilepuls


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. april 2016 af mathon

                 \frac{y_A-y_B}{y_B}=\frac{y_A}{y_B}-1=2^{-\frac{1}{4}}-1=-0{,}159=-15{,}9\%

A's hvilepuls er altså 15,9% lavere end B's hvilepuls

#5

Fy = 2-0,25= 0,841

ry=(0,841 - 1)*100%

ry=(0,84 - 1)*100% = -15,9%


Svar #7
12. april 2016 af calliemoore (Slettet)

Jeg for står ikke helt hvor du får 2-tallet og -0,25 fra? Og hvorfor opløfter du 2 med -0,25?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. april 2016 af mathon

#7

                 \frac{y_A}{y_B}=\left ( \frac{x_A}{x_B} \right )^{-\frac{1}{4}}     som med x_A=2x_B
giver:
                 \frac{y_A}{y_B}=\left ( \frac{2x_B}{x_B} \right )^{-\frac{1}{4}}

                 \frac{y_A}{y_B}=2^{-\frac{1}{4}}

Relativ pulsforskel:

                 \frac{y_A-y_B}{y_B}=\frac{y_A}{y_B}-1= 2^{-\frac{1}{4}}-1


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.