Fysik

Forsøg med tyngdeaccelerationen, forklaring af sammenhæng mellem Newtons 2. lov

12. april 2016 af Saramaleki98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportalen

Jeg har svært ved at se sammenhængen mellem Newtons 2. lov og vores forsøg med dynamometer og lodder. Er der nogen, der kan forklare og uddybe dette? Se vedhæftet forsøgsvejlednig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2016 af PeterValberg

Kraften F du måler med dynamometret er givet ved F = m·g
hvor g er tyngdeaccelerationen og m er loddets masse,
dermed er der en lineær sammenhæng mellem F og m
hvilket forsøget gerne skulle vise dig.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. april 2016 af Saramaleki98 (Slettet)

Det er jeg udmærket klar over. Jeg kan dog ikke forstå, hvorfor der er tale om Newtons 2. lov, når der ikke er en bevægelse. Hvorfor er det fx ikke Newtons 1. lov? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. april 2016 af PeterValberg

Newtons 2. lov er netop denne sammenhæng:   F = m·a
hvor a er acceleration, i dit tilfælde er det tyngdeaccelerationen g
derfor F = m·g

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
12. april 2016 af Saramaleki98 (Slettet)

Tak for svar. 


Skriv et svar til: Forsøg med tyngdeaccelerationen, forklaring af sammenhæng mellem Newtons 2. lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.