Matematik

kugle og tangentplan

12. april 2016 af zartorium (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er ikke sikker om jeg forstår denne opgave rigtig.

der bliver oplyst at jeg skal bestemme kuglens ligning der har Centrum i(0,0,0) og a som tangentplanen. 

Skal jeg så bare sæt dem ind i kuglens ligning? og bruge x,y,z fra tangentplanet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2016 af peter lind

Du må have noget om tangentplanen. Hvis du har planens ligning kan du finde afstanen fra centrum til planen. Denne afstand er radius i kuglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2016 af mathon

#1 på arbejdsform:

Kugleligning:
                            x^2+y^2+z^2=r^2       

Planligning:
                            ax+by+cz+d=0       
beregning
af radius:
                            r=\frac{ | d |}{\sqrt{a^2+b^2+c^2}}


Svar #3
13. april 2016 af zartorium (Slettet)

jeg har planens ligning fra tidligere opgave, som nu er tangenplanen til kuglens ligning, som jeg skal finde


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2016 af mathon

                           x^2+y^2+z^2=\frac{d^{\, 2}}{a^2+b^2+c^2}


Skriv et svar til: kugle og tangentplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.