Matematik

!!!Hjælp til matematik

13. april 2016 af Papegøje123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Du har købt en bil til 200000kr. i 2015. Bilens værdi sinker med 20% hvert år. Bestem hvornår bilens værdi er kun halvdelen af prisen. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2016 af 123434 (Slettet)

Eksponentiel funktion→fast årlig procentvis fald

b=200.000, bilens pris i startåret 

Bilens værdi falder med 20% om året, fremskrivningsfaktoren er derfor 0,80

f(x)=200.000*0,80x

f(x)=bilens værdi i kroner

x=antal år efter 2005

a=0,8→fremskrivningsfaktoren er 0,8 dvs. at bilens værdi falder med 20% om året

b=200.000→bilen kostede 200.000 i startåret 2015

T1/2=log(1/2)/log(a)

T2=log(1/2)/log(0,8)=3,1

Bilens værdi halveres efter 3,1 år


Skriv et svar til: !!!Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.