Matematik

Potens udvikling

14. april 2016 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En potensiel udvikling har forskriften: f (x) = 5 * x1.4

a) hvor mange procent vokser f(x) med, når x får en tilvækst på 30%?

b) Hvor mange procent vokser f (x), når x får en tilvækst på 500%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2016 af 123434 (Slettet)

a

f(x)=5*x1,4

x vokser med 30%

Fx=1+r/100

Fx=1+30/100=1,30

Fy=Fxa

Fy=1,301,4=1,4438

ry=(Fy-1)*100

ry=(1,4438-1)*100=44,38%

Når x vokser med 30%, så vokser y med 44,38%

f(x) og y er det samme


Skriv et svar til: Potens udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.