Matematik

vektorer i planen

16. april 2016 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har centrum i punktet (0,0) og radius kvadratrod  2. Linjen l har parameterfremstillingen:

(3,-3)+t*(1,-1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2016 af Therk

Hvad er dit spørgsmål?


Svar #2
17. april 2016 af Ellapigen (Slettet)

bestem ligningen for cirklen (har jeg lavet) og bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne der får jeg (-1,1) og (1,-1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2016 af NickT (Slettet)

1) Tegn situationen

2) Slå ligningen op for en cirkel i 2D

3) Linjen har parameterfremstillingen x=3+t og y=-3-t. Hvis linjen skal skære cirklen, så skal de have samme koordinatsæt. Derfor kan du sætte x=3+t ind på x's plads i ligningen for cirklen. Tilsvarende for y. Derefter løse for t.


Skriv et svar til: vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.