Matematik

Hjælp med opgave 4 og 5 i matematik kig vedlagt billag

17. april 2016 af Camillaalilji - Niveau: B-niveau
Hjæll
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2016 af OleJespersen

Opgave 4:
|AC|=(24*2)/6=8
|AB|=kvadratroden(|AC|2+|BC|2)=10


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2016 af maria2016

Opgave 5:

Grafens udseende:

a: a fortæller om grafen er en ''glad'' eller ''sur'' parabel. Da a er postiv dvs. a > 0, vil parablens ''ben'' vende opad, altså er det en glad parabel. 

d: d, står for diskriminanten og den fortæller, hvor mange løsninger der er til parablen. Da d er positiv d > 0, vil grafen have 2 nulpunkter altså to steder, hvor den skær i x-aksen.

c: Tallet c fortæller om, hvor grafen skærer y-aksen og dette sker i punktet (0,c) og da c er negativ, vil grafen skærer y-aksen i punktet (0, -y) (med -y menes der, at den kan skærer y-aksen i alle negative tal)

Jeg håber, at det kan hjælpe dig. Ellers kan du læse på denne side: http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/andengradspolynomium-og-ligning/sammenhang-mellem-forskrift-og-graf


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2016 af mette48 (Slettet)

Trekant,  Areal 24,  højde BC=6

Areal=½ h*g=½*6*g=24

AC=

Retvinklet

AC2+BC2=AB2

82+62=AB2


Skriv et svar til: Hjælp med opgave 4 og 5 i matematik kig vedlagt billag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.