Matematik

2. gradsligninger

17. april 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave lyder:

Der er givet andengradsligningen:
5x2+b*x+5=0

Bestem diskriminanten og for hvilke værdier af tallet b har ligningen netop en løsning.

Jeg har svært ved hele opgaven, håber nogen kan hjælpe..

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2016 af 123434 (Slettet)

5x2+bx+5=0

Bestem diskriminanten og for hvilke værdier af tallet b har ligningen netop én løsning 

a=5, b=b og c=5

Når d=0, så har andengradsligningen én løsning

d=b2-4*a*c

0=b2-4*5*5

0=b2-100

0+100=b2-100+100

b2=100

√b2=+-√100

b=+-10

Når b er enten 10 eller -10, så er diskriminaten lig med 0, og så har andengradsligningen én løsning


Skriv et svar til: 2. gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.