Matematik

ligningen for tangenten HJÆÆLP

19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælp med at finde ligningen for tangenten? 

Se det vedlagte billede :( 

På forhånd tak 

WIlliam 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

y = -1,84x + 2,94


Svar #2
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

#1

y = -1,84x + 2,94

Kan du forklare hvordan du har gjordt? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Aflæs x0 til 1.

Brug at ligningen for tangenten i punktet (x0, f(x0)) er: y = f'(x0) * x + f(x0) - f'(x0) * x0

Indsæt og løs. Du kan evt. tjekke, at dette passer ved at indtegne det i GeoGebra. GeoGebra er dog også i stand til at løse dette uden brug af beregninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2016 af mathon

                  f{\, }'(x)=-2x\cdot e^{-x}+(4-x^2)\cdot e^{-x}\cdot (-1)=e^{-x}(x^2-2x-4)

                  f{\, }'(1)=e^{-1}(1^2-2\cdot 1-4)=\frac{-5}{e}

                  f(1)=\left ( 4-1^2 \right )\cdot e^{-1}=\frac{3}{e}

tangentligning i (1,f(1))\! \! :

                  y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)    med  x_o=1

                  y=f{\, }'(1)\cdot (x-1)+f(1)

                  y=\frac{-5}{e}\cdot (x-1)+\frac{3}{e}

                  y=-\frac{5}{e}x+\frac{8}{e}


Svar #6
19. april 2016 af denforviredeelev (Slettet)

er det ikke 2 forskellige resultater mathon og skaljeglavedinelektier? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2016 af mathon

Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej, men Mathons svar er eksakt.


Skriv et svar til: ligningen for tangenten HJÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.