Matematik

Det er kun spørgsmål a) jeg har problemer med

21. april 2016 af Triiina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan spørgsmål a) differentieres via wordmat og hvordan ?

Vedhæftet fil: Dok3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2016 af PeterValberg

Ja, det kan det sagtens, - sæt din markør i forskriften og vælg (i menuen):

CAS - Infinitesimalregning - Differentier

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2016 af mathon

              \left \{ \left. x^3\; ;\; 2{.}5x^2\; ;\; 2x\; ;\; 7 \right \} \right.{}'=\left \{ \left. 3x^2\; ;\; 5x\; ;\; 2\; ;\; 0 \right \}


Svar #3
21. april 2016 af Triiina (Slettet)

også siger den indsæt variabel x      --> er det mit 0 jeg indsætter?


Svar #4
21. april 2016 af Triiina (Slettet)

#2  du plejer at have gode forklaringer mm. jeg forstår godt, men jeg skal jo ha præcis opsætning,og jeg ved ikke lige hvor det skal hen ad.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2016 af mathon

Jeg kan ikke se tegnene mellem de enkelte led,
hvorfor jeg har udtrykt mig lidt anderledes.

         Du skal løse
                                       f{\, }'(x)=(\pm )3x^2(\pm) 5x(\pm) 2=0


Svar #6
21. april 2016 af Triiina (Slettet)

okey : ) på den måde : ) men jeg har skrevet ligningen med tegnene nedenunder i opgaven : )

jeg forsøger mig frem med CAS differentier, og den ligning jeg har skrevet i ogaven.

- NU har jeg prøvet med f'(x)=3x^2-5x-2=0        via CAS infinites differentier


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2016 af mathon

                        f{\, }'(x)=3x^2-5x-2=0

                                           x^2-\frac{5}{3}x-\frac{2}{3}=0

                                           \left (x-\frac{5}{6} \right )^2-\frac{25}{36}-\frac{24}{36}=0

                                           \left (x-\frac{5}{6} \right )^2=\left (\frac{7}{6} \right )^2

                                           x-\frac{5}{6} =\mp \frac{7}{6}

                                           x= \frac{5\mp7}{6}=\left\{\begin{matrix} -\frac{1}{3}\\ 2 \end{matrix}\right.

                                                        


Svar #8
21. april 2016 af Triiina (Slettet)

Jeg forstår det meste, men hvorfor vil min Cas ikke udregne dette :O


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. april 2016 af mathon

Når du har differentieret i hånden,
er det
               solve(3x^2-5x-2=0,x)


Svar #10
21. april 2016 af Triiina (Slettet)

solve findes det i wordmat. ?


Skriv et svar til: Det er kun spørgsmål a) jeg har problemer med

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.