Matematik

Reducer følgende udtryk

21. april 2016 af Jensen193 - Niveau: 9. klasse

Hej Studieportalen

Nogen der ved, hvordan man kan reducere dette? 

(1/2+a)(1/2-a)

Ved godt, at man skal gøre det som følgende formel beskriver: (a+b)(a-b)=a2-b2

Men jeg ved bare ikke, hvad man kan gange med sig selv, så det bliver en halv (1/2)

På forhånd, tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2016 af Studentos

a^2-b^2=(a+b)(a-b) * som du skriver

\frac{1}{2^2}-a^2           brug (\frac{x}{y})^a=\frac{x^a}{y^a}

\frac{1}{4}-a^2          reduceret 22 til 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2016 af 656

(1/2+a)(1/2-a)

Paranteserne ganges:

1/4-1/2a+1/2a-a2

Der reduceres:

1/4-a2


Svar #3
21. april 2016 af Jensen193

Tusind tak for hjælpen. Det er muligvis fordi, at jeg ikke har læst xa/ya endnu. Men det kan jeg da godt se, nu når jeg har skrevet det ind, og udregnet det.

Tak for hjælpen, og informationen om den meget brugbare formel :) 


Svar #4
21. april 2016 af Jensen193

men ikke læst, men lært 


Skriv et svar til: Reducer følgende udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.