Matematik

Ligning løsning vha. Log

24. april 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hvordan løser man følgende ligning? Ved at gøre brug af log?
4x^5 = 20

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2016 af Eksperimentalfysikeren

Start med at dividere med 4 på begge sider af lighedstegnet. Uddrag så den femte rod på begge sider af lighedstegnet. Den femte rod af 20 kan findes af:

log(\sqrt[5]{20}) = log(20)/5


Svar #2
24. april 2016 af Liselotteeee (Slettet)

Tusind tak for hjælpen har fundet ud af det

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2016 af Stats

Det vil være dobbelt arbejde at anvende log funktionen. Anvend hellere at (xa)1/a = x Hvis du altså insistere:

4·x5 = 20
x5 = 20/4 = 5
log x5 = log 5
5·log x = log 5
log x = log(5)/5
10log x = 10log(5)/5
x = (10log(5))1/5 = 51/5...

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2016 af Eksperimentalfysikeren

Jeg ser, at jeg har en fejl i #1: Der skal ikke stå 20, men 5 i den sidste linie.

#3 Jeg kan ikke se, hvor du vil hen. Det er rigtigt, at resultatet kan angives som 51/5, det kan man regne ud uden logaritmer, men hvis man vil have det regnet om til decimaltal, er det nemmest at benytte logaritmer.


Skriv et svar til: Ligning løsning vha. Log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.